Bananblondie med figenpålæg og mandler

Bananblondie med figenpålæg og mandler

Denne fantastiske og lækre hvide brownie, også kaldet blondie, smager himmelsk. Og så er den tilmed uden mel og tilsat sukker.

Opskriften er udviklet af Josefine Jørgensen og passer til en form på 22×22 cm.

 

 

Det skal du bruge

310 g modne bananer (3 store) 
 200 g havregryn 
 120 g havremælk 
100 g mandler  
30 g kokosmel 
 5 skiver figenpålæg (eller 80 g. frugtpålæg/stænger/rulle efter eget valg)  
2 æg 
 Pynt: 2 skiver figenpålæg og 15 mandler 

Sådan gør du

Start med at blende kokosmel, havregryn og mandler til mel. Tilsæt så de resterende ingredienser - bananer og figenpålæg brækket i mindre stykker - og blend indtil cremet og ensartet. Stop et par gange undervejs for at skrabe massen sammen. Vend dejen over i en bageform/et ildfast fad beklædt med bagepapir og pynt med figenpålæg skåret i tern samt finthakkede mandler. Tryk pynten let ned i overfladen ved hjælp af en dejskraber og bag blondien ved 200 grader ved varmluft i 25 minutter. Sæt så kagen til afkøling på en bagerist befriet fra bagepapir. Opbevar rester i en tætlukket beholder i køleskabet.

Tip

Bag din bananblondie dagen inden den skal serveres, så den kan ”sætte sig”

0