Dessertpizza

Dessertpizza

Dessertpizza er en fuldstændig genial dessert, der smager himmelsk. Dejen er en traditionel pizzadej, men så stopper det traditionelle også.  Fyldet består blandt andet af lækker mørk chokolade, banan, mandler og selvfølgelig Boost Me Up.

Prøv denne lækre dessertpizza, som uden tvivl vil bringe smil frem hos både store og små.

Opskriften er udviklet af Jette Gad.

Det skal du bruge

Til dejen

  • 25 g gær – gerne økologisk
  • 250 ml lunken vand
  • 300 g hvedemel
  • 200 g groft mel (groft hvedemel/grahamsmel/groft ølandshvede eller lignende)
  • 5 g fint salt.

Til fyldet

  • 50 g mørk chokolade
  • 1 banan
  • 25 g mandelflager
  • 1 frugtstang med nøddemix
  • 1 Boost Me Up med kakao/banan/aronia

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lunkne vand
  • Bland mel og salt i en skål og hæld det i gærblandingen lidt ad gangen mens røremaskinen ælter blandingen. Ælt dejen indtil den er ensartet og blød.
  • Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca.1 time.
  • Del dejen i to portioner og rul hver portion ud til en rund pizza.
  • Skær 4 kryds midt på dejen, så der stadig er god plads til fyld langs kanten på pizzaen.
  • Smelt chokoladen over vandbad og smør den ud på pizzabundene – hele vejen langs kanten og ind til krydset.
  • Skær banan og frugtstænger i små tern og fordel det som fyld på pizzabundene. Drys herefter med mandelflagerne.
  • Tag nu fat i en „dej-spids“ ad gangen og fold den over fyldet og hæft den fast ude ved kanten – gentag indtil alle 8 spidser er foldet ud og trykket ned ved kanten af pizzaen.
  • Nu ligner pizzaen et hjul/sol.
  • Bag pizzaen på en bageplade beklædt med bagepapir ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter.
  • Lad pizzaen køle af på en bagerist inden servering. Kan sagtens serveres lun.

 

TIP

Du kan naturligvis variere fyldet efter ønske – chokoladeknapper/skumfiduser/frugt og lignende.

Produkter i denne opskrift

0