Fastelavnsboller med rosiner

Fastelavnsboller med rosiner

Boller op og boller ned, boller vil jeg have … Det behøver ikke kun at være til fastelavn du eller ungerne skal forkæles lidt ekstra. Disse lækre fastelavnsboller med rosiner samt fyld af frugtstænger og Boost Me Up. Kan (og bør) spises hele året rundt.

Opskriften er udviklet af Fie Bols

Antal: 7 stk

Det skal du bruge:

Bollerne:

  • 180 g hvedemel
  • 70 g peanut- eller mandelmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk sirup
  • 2 dl vand
  • 0,5 dl olie
  • 1 håndfuld rosiner

Fyld:

  • 6 frugtstænger med nøddemix
  • 2 frugtstænger med kakao
  • 2 Boost Me Up med orange/lime/lemon/acai
  • 2 dl past. æggehvider
  • 2 spsk. flormelis
  • 2 spsk. vaniljeskyr
  • Chokoladesovs

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  • Bland hvedemel med peanutmel.
  • Sigt bagepulver i og kom de øvrige tørre ingredienser i.
  • Tilsæt væsken.
  • Bland sammen til et klæbrig masse og fordel 7 klatter på et bagepapir.
  • Sæt i midten af ovnen og bag i ca. 15 – 20 minutter til der er en sprød skorpe i bunden.
  • Imens bollerne bages, blendes frugtstængerne sammen med 2 spsk vand.
  • Når bollerne er færdige tages disse ud og sættes på en rist.
  • Halver dem, og smør den nederste del af bollen med frugtpålæg.
  • Pisk æggehviderne stive, tilsæt melis løbende og vend skyren i.
  • Kom i en sprøjtepose og fyld bollerne op, og læg låg på. Kan eventuelt toppes med chokoladesovs.

 

0