Havregrynsmuffins med figenpålæg

Havregrynsmuffins med figenpålæg

 

Lækre havregryns muffins med frugtpålæg med figen og mørk chokolade. De sundere muffins er uden tilsat sukker og i stedet sødet med et naturlig indhold af sukker fra bl.a. dadler og banan.

Skal du på picnic med familien eller mangler inspiration til et lækkert eftermiddags indslag, er disse havregryns muffins et rigtig lækkert indslag. De går også godt i madpakken til skolebørnene.

Opskriften er udviklet af Maria Christensen fra Mad&kærlighed

Antal

12 stk.

Det skal du bruge

3 Æg 50 g Dadler (5 stk. uden sten), de, fra papæske 200 g banan, ca. 2 stk. 2 dl Mel 2½ dl Havregryn 1 dl Mælk 2 tsk Bagepulver 1 tsk Vaniljesukker 50 g Mørk chokolade ½ pk frugtpålæg eller frugtrulle med figen (80 g.)

Sådan gør du

Fjern stenene fra dadlerne og blend dem med en stavblander, sammen med bananerne. Kom blandingen i en skål og bland æggene deri, brug et piskeris eller en gaffel. Kom derefter de tørre ingredienser i blandingen sammen med mælk. Chokoladen hakkes groft og figenpålægget hakkes fint. Tænd ovnen på 180 grader. Begge dele vendes i dejen. Kageblandingen fordeles i 12 silikone-muffins-forme. De bages i 20 minutter. Tag kagerne ud af formene og lad dem køle helt af på en rist, inden de serveres. Velbekomme!

0