Mandelkage med bær og frugtrulle

Mandelkage med bær og frugtrulle

Det behøver ikke at være det mindste svært at bage en lækker kage uden mel og raffineret sukker. 7 simple ingredienser og ca. 35 minutter er det eneste der skal til, så har du den lækreste mandelkage med bær og frugtrulle.

Opskriften er udviklet af Jette Gad.

 

 

Det skal du bruge

4 modne bananer
 6 æg
 1 tsk. kanel
 2 tsk. bagepulver
 300 g mandelmel (du kan erstatte halvdelen af mandelmel med havregryn malet til mel) 
150 g friske bær (hindbær, jordbær, blåbær, brombær – som du bedst kan lide det) 
50 g groftrevet frugtrulle med nøddemix

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 175 gram varmluft Mos bananerne med en gaffel og pisk dem sammen med æggene i en skål Tilsæt bagepulver, kanel og mandelmel til blandingen og rør godt indtil massen er ensartet Riv frugtrullen i blandingen og rør igen godt rundt Hæld dejen i en springform (ca. 20 cm i diameter) og læg de friske bær ned i dejen – giv dem gerne et tryk ned i dejen Bag kagen i 25-30 minutter og lad den herefter køle af på en bagerist

Tip

Hvis du ønsker en mere intens bærsmag i kagen kan du erstatte frugtrullen med nøddemix med en tilsvarende mængde af frugtstænger med banan eller jordbær.

0