Kvalitet

Castus vil tage hensyn til produktsikkerhed, produktkvalitet og produktsundhed i hele produktionsprocessen – og tillige også værne om miljøet og arbejdsmiljøet.

Som producent og leverandør af frugtpålæg og frugtstænger til de danske forbrugere har Castus fuld fokus på kvalitet og den deraf nødvendige styring. Castus har i dag FSSC 22000 certificering.

FSSC 22000 er en specifik fødevarestandard med speciel fokus på fødevaresikkerhed.

 

Analyse af råvarerne

Castus’ indkøbere arbejder løbende på at skaffe råvarer, der lever op til specifikationerne defineret af kvalitetsafdelingen i tæt samarbejde med produktudvikling og produktion. Det betyder, at indkøberne rejser rundt i verden for at finde den rette kvalitet. Alle leverancer fra nye leverandører bliver underlagt et intensivt analyseprogram, indtil vi er sikre på, at leverandørerne er i stand til at levere den kvalitet, vi efterspørger. Også leverandører, der anmærkningsfrit har leveret igennem en periode, bliver kontrolleret via vores rutinemæssige overvågningsprogram.

 

Gode råvarer, gode færdigvarer 

Produktionen i Castus  er kendetegnet ved, at der ikke sker en egentlig proces-behandling af råvarerne. Der sker højst en mixning og afvejning. Det betyder, at råvarekvaliteten direkte påvirker færdigvarekvaliteten. Er råvarekvaliteten ikke i orden, er der ingen processer, der kan redde færdigvarekvaliteten.

Kvalitetsstyringen hos Castus er derfor lagt an på at styre råvarekvaliteten. En god råvare og en kontrolleret mixning og afvejning er garanti for, at den endelige færdigvare overholder Castus’ strenge kvalitetskrav.

 

Se fødevarestyrelsens smiley-rapporter her