Bløde snebolde og konfekthjul

Bløde snebolde og konfekthjul

“Mor til 3 børn, der alle elsker at eksperimentere i køkkenet. Jeg hedder Jette, er iværksætter, madnørd og elsker køkkengadgets. Jeg er øko-tosset og evigt rejselysten og finder altid inspiration til familiens måltider, når vi rejser. Har en særlig passion for at formidle madlavning til børn og min mission er at endnu flere børn finder glæde ved at lave mad. Jeg er stolt Food Revolution Ambassadør for Jamie Oliver og brænder for at udvikle opskrifter på spændende hverdagsmad. Til hverdag blogger jeg på verdenifoelgegad.dk

Her er et par idéer til lækker julekonfekt, som ungerne nemt kan være med til at lave. De mindre børn kan sagtens være med til at trille de bløde snebolde og de lidt større børn kan give sig i kast med konfekthjulene.

 

Det skal du bruge

Bløde snebolde

  • 150 g marcipan
  • 4 GrineBidder julevariant
  • 100 g overtrækschokolade
  • Lidt flormelis til at trille sneboldene i

 

Konfekthjul

  • 150 g marcipan
  • 4 jule-frugtstænger

 

Sådan gør du

Bløde snebolde

  • Del marcipanen op i 4 portioner og tril hver portion til en marcipanpølse
  • Tril hver jule GrineBidder til en pølse.
  • Skær marcipanpølserne og GrineBidderne over på langs og læg så henholdsvis en marcipandel og en GrineBidder del sammen.
  • Skær stængerne over i mindre bidder og tril hver kugle rund – nu har du kugler der består af halvt marcipan og halv grinebidder. Du kan vælge at spise dem som de er eller overtrække dem med chokolade og efterfølgende rulle dem i flormelis så de ligner små snebolde.
  • Vælger du at lave dem til snebolde så vent med at trille dem i flormelis til den overtrukne chokolade har sat sig og er tør – så er det meget nemmere at arbejde med.

 

Konfekthjul

  • Del marcipanen op i 5 lige store portioner og tril hver portion til en lang pølse.
  • Tril hver frugtstang til en pølse i samme størrelse som marcipanen.
  • Læg nu skiftevis en marcipanrulle og en frugtstangrulle i et mønster på 3×3. Det vil sige en marcipanrulle, en frugtstangrulle og en marcipanrulle igen på samme række.
  • I næste række skifter du mønstret så du har frugstangrullen yderst, så en marcipanrulle og til sidst en frugtstangrulle igen.
  • Fortsæt ved at skifte mønstret igen i sidste række.
  • Nu har du en stor frugt-marcipanbar med et 3×3 mønster. Rul den godt sammen, så de forskellige ruller hæfter godt på hinanden, men uden at „flyde ind i hinanden“
  • Skær tynde skiver af rullen så du får „småkager“ med mønster.
  • Spis dem som de er eller bag dem i ovnen ved 160 grader varmluft i ca.10 minutter.

Produkter i denne opskrift

0