Brownie med kaffe, kokos og nøddepålæg

Brownie med kaffe, kokos og nøddemix

Josefine Jørgensen, Castus ambassadør

“Mit navn er Josefine, jeg er 22 år og blogger på fitfoodbyfine.dk. Til daglig studerer jeg logopædi på Syddansk Universitet, mens tiden væk fra bøgerne primært fordrives i køkkenet. Jeg elsker nemlig at eksperimentere med diverse råvarer og ikke mindst udvikle nye opskrifter inden for det sunde, simple og ofte søde køkken. Ja, faktisk er sunde snacks nok min spidskompetence. Jeg håber på at kunne inspirere dig, kære læser, til selv at gå i køkkenet og lave en masse lækre, spiselige sager med et skønt Castus-twist!”

 

Saftige brownies uden tilsat sukker kan laves utroligt nemt og med ganske få ingredienser. Denne brownie får sin skønne og søde smag fra bananerne, der sammen med kaffe, kokos og frugtrulle med nøddemix, giver dig en brownie der smager som en drøm.

Brownie med kaffe, kokos og nøddepålæg Brownie med kaffe, kokos og nøddepålæg Brownie med kaffe, kokos og nøddepålægBrownie med kaffe, kokos og nøddepålæg

 

 

Det skal du bruge

Castus frugtrulle med nøddemix (170 g. + pynt)
240 g. moden banan (3 mellemstore)
100 g. havregryn
100 g. kokosmel
25 g. kakaopulver
2 dl. kogende vand + 4 tsk. instantkaffe
2 æg / 2 eggs
1 spsk. kokossirup (eller lignende som agavesirup, akaciehonning osv.)

Sådan gør du

Start med at opløse kaffen i det kogende vand og sæt til side, mens du propper resten af ingredienserne i din foodprocessor.

Nødderullen skæres i mindre stykker. Tilsæt kaffen og blend hele molevitten godt indtil helt ensartet og cremet.

Hæld dejen over i et ildfast fad beklædt med bagepapir, pynt med mere nøderulle skåret ud tern samt lidt kokos som drys.

Bag kagen ved 200°C/varmluft i 25 minutter og lad den stå i det ildfaste fad på en bagerist i et par minutter, før den løftes ud af formen og afkøler fuldstændigt på bageristen. Opbevar kagerester i en lufttæt beholder på køl.