Chokolade påskeæg

Her er et lækkert alternativt til det klassiske påskeæg. Samtidig en børnevenlig opskrift, så lad børnene komme med i køkkenet, så der kan laves  flotte og velsmagende påskeæg på en ny måde.

Antal: ca. 10 stk.

Det skal du bruge

100 g. Frugtstang nøddemix
2 bløde medjoul dadler
1 spsk. kakaopulver
1 dl. cashewnødder
1 spsk. kokosolie
100 g overtrækschokolade
Lidt hakkede mandler, pistacie
eller andet til pynt

Sådan gør du

Blend dadler og frugtstænger sammen i en foodprocessor og tilsæt kakaopulver, fint malede cashewnødder og kokosolie.
Ælt det hele godt sammen og form dem til æg. Kom dem i fryseren, imens du gør klar til chokoladeovertrækket.
Smelt chokoladen over vandbad og drys med pynt. Drys påskeæggene med hakkede mandler, pistacienødder, morgenfrueblade eller gul kokos-krymmel:

Tip

Drys med gult kokoskrymmel.
Det skal du bruge: ½ dl. kokosmel, ½ tsk. Vand, ½ tsk. Gurkemeje.
Sådan gør du: Udrør gurkemejen i vand og bland det godt sammen med kokosmelet, indtil det har en ensartet farve.