Fastelavnsboller med frugtpålæg

Mette fra etsundtsmil har udviklet opskriften på disse lækre fastelavnsboller med frugtpålæg som fyld – et sundere alternativ til de klassiske fastelavnsboller. Et sikkert hit til både store og små!

Det skal du bruge

Bollerne:
1/2 pak gær
2 dl mælk
250 g hvid hvedemel
60 g havregryn
50 g flydende margarine
1 tsk vaniljepulver
1/4 tsk salt
Æggehvide til pensl

Fyld:
Frugtpålæg med fx kakao eller nøddemix

Sådan gør du

1. Varm mælken til det er fingervarmt og opløs gæren deri
2. Rør alle ingredienser sammen og rul dejen sammen til en kugle
3. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse
4. Når dejen er hævet, del da dejen op i 3 dele
5. Drys hvid hvedemel på bordet og rul dejen ud. Dejen skal rulles meget tynd ud
6. Skær firkanter på cirka 9x11cm
7. Rul frugtpålægget til kugler
8. Læg det fyldet i midten og saml enderne.
9. Læg bollen med sammenfoldningen ned af i en muffinsform
10. Pens bollerne med æggevhvide
11. Pensel bollerne med æggehviden.
12. Bag dem ved 220 grader i cirka 15-25 minutter (forvarm ovnen)
13. Lad bollerne køle af

Tip

Pynt eventuelt de afkølede boller med glasur og drys med fx frysetørrede bær, hakkede nødder, kokos eller hakkede frugtpålæg