Fastelavnsboller

fie-web

Fie fra @healthyliivingdk har udviklet denne lækre opskrift på smagfulde fastelavnsboller med rosiner samt fyld af frugtpålæg. Opskriften giver 7 lækre fastelavnsboller

Det skal du bruge

Bollerne:
180 gram hvedemel
70 gram peanut- eller mandelmel (Alternativt peanutmel fra Sukrin)
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 spsk sirup (Alternativt 2 spsk. Clean Sirup fra Sukrin)
2 dl vand
0,5 dl olie
1 håndfuld rosiner

Fyld:
6 frugtstænger med nøddemix
2 frugtstænger med kakao
2 Boost Me Up med orange/lime/lemon/acai
2 dl past. æggehvider
2 spsk flormelis (Alternativ 2 spsk. Sukrin Melis)
2 spks vaniljeskyr
Chokoladesovs

Sådan gør du

1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn
2. Bland hvedemel med peanutmel
3. Sigt bagepulver i og kom de øvrige tørre ingredienser i
4. Tilsæt væsken
5. Bland sammen til et klæbrig masse og fordel 7 klatter på et bagepapir.
6. Sæt i midten af ovnen og bag i ca. 15 - 20 minutter til der er en sprød skorpe i bunden.
7. Imens bollerne bages, blendes frugtstængerne sammen med 2 spsk vand.
8. Når bollerne er færdige tages disse ud og sættes på en rist.
9. Halver dem, og smør den nederste del af bollen med frugtpålæg
10. Pisk æggehviderne stive, tilsæt Sukrin melis løbende
11. Vend skyren i
12. Kom i en sprøjtepose og fyld bollerne op, og læg låg på. Kan eventuelt toppes med chokoladesovs.

Servér sammen med en kop kaffe eller varm kakao!