Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Fie fra @healthyliivingdk har udviklet denne lækre opskrift på smagfulde fastelavnsboller med rosiner samt fyld af frugtpålæg.

 

Antal

7 stk

Det skal du bruge

Bollerne

  • 180 gram hvedemel
  • 70 gram peanut- eller mandelmel (Alternativt peanutmel fra Sukrin)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sirup (Alternativt 2 spsk. Clean Sirup fra Sukrin)
  • 2 dl vand
  • 0,5 dl olie
  • 1 håndfuld rosiner

Fyld

  • 6 frugtstænger med nøddemix
  • 2 frugtstænger med kakao
  • 2 Boost Me Up med orange/lime/lemon/acai
  • 2 dl past. æggehvider
  • 2 spsk flormelis (Alternativ 2 spsk. Sukrin Melis)
  • 2 spks vaniljeskyr
  • Chokoladesovs

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn
  • Bland hvedemel med peanutmel
  • Sigt bagepulver i og kom de øvrige tørre ingredienser i
  • Tilsæt væsken
  • Bland sammen til et klæbrig masse og fordel 7 klatter på et bagepapir.
  • Sæt i midten af ovnen og bag i ca. 15 – 20 minutter til der er en sprød skorpe i bunden.
  • Imens bollerne bages, blendes frugtstængerne sammen med 2 spsk vand.
  • Når bollerne er færdige tages disse ud og sættes på en rist.
  • Halver dem, og smør den nederste del af bollen med frugtpålæg
  • Pisk æggehviderne stive, tilsæt Sukrin melis løbende
  • Vend skyren i
  • Kom i en sprøjtepose og fyld bollerne op, og læg låg på. Kan eventuelt toppes med chokoladesovs.

 

0