Figenkugler

Josefine Jørgensen, Castus ambassadør

“Mit navn er Josefine, jeg er 22 år og blogger på fitfoodbyfine.dk. Til daglig studerer jeg logopædi på Syddansk Universitet, mens tiden væk fra bøgerne primært fordrives i køkkenet. Jeg elsker nemlig at eksperimentere med diverse råvarer og ikke mindst udvikle nye opskrifter inden for det sunde, simple og ofte søde køkken. Ja, faktisk er sunde snacks nok min spidskompetence. Jeg håber på at kunne inspirere dig, kære læser, til selv at gå i køkkenet og lave en masse lækre, spiselige sager med et skønt Castus-twist!”

 

Små lækre kugler med dadler, frugtstænger med figen og peanutbutter, en dejlig lille snack, når trangen til noget sødt melder sig – eller som overraskelse i børnenes madpakker.

Til 12-14 kugler skal du bruge:

  • 60 g. friske dadler (udstenet vægt)
  • 60 g. kokosmel
  • 60 g. peanut butter (her: smooth)
  • 5 Castus frugtstænger eller frugtrulle med figen
  • 0,5 dl. Vand

Start med at dele figenstængerne op i mindre stykker og put dem i en foodprocessor sammen med peanut butter og vand. Blend dette indtil helt cremet og tilsæt så de udstenede dadler samt kokosmelet. Blend endnu engang og tril den samlede masse til kugler. Vend i kokos og sæt på køl. Kuglerne opbevares efterfølgende i en lufttæt beholder på køl.