Fødselsdagslagkage uden tilsat sukker

Fødselsdagslagkage

Maria Vestergaard - Castus

“Jeg hedder Maria Vestergaard og jeg er kærester med B samt mor til en lille spilopmager på snart 2 år, Til daglig studerer jeg medicin og så elsker jeg at brug tid i mit køkken, hvor jeg eksperimenterer med opskrifter. Jeg elsker at dele ud af lækre opskrifter fra mit hverdagskøkken og glæder mig til at give dig inspiration.”

Maria Vestergaard har udviklet opskriften på den lækreste fødselsdagslagkage med frugtstænger og uden tilsat sukker. Et lækkert alternativ til den traditionelle fødselsdagslagkage.

Ingredienser:

  • 4 frugtstænger med figen
  • 1 moden banan
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl mælk (kan også erstattes af stærk kaffe)
  • 1,5 dl hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vanilje
  • 100 g mørk chokolade
  • en knivspids salt
  • 3 æg
  • 125g blødt smør
  • en lille håndfuld hasselnødder

Topping:

  • ¼ L piskefløde
  • 150g friske hindbær

 

Fremgangsmåde:

  1. Skær frugtstængerne i små stykker og bland det sammen med banan i en skål.
  2. Tilsæt kakaopulver, og blend det godt sammen med en stavblender eller foodprocessor.
  3. Hak nødder og chokolade og tilsæt dem sammen med hvedemel, bagepulver, vanilje og salt til dejen.
  4. I en anden skål piskes æg og blødt smør luftigt.
  5. Bland æggemassen sammen med kagedejen og hæld det i en form beklædt med bagepapir
  6. Bag kagen i ovnen ved 170 graders varmluft i ca. 30-35min
  7. Lad kagen køle helt ned, inden den tages ud af formen og pyntes med let pisket flødeskum og friske bær.