Frugtsnitter

Frugtsnitter

Lækre små frugtsnitter med blandt andet marmelade, frugtpålæg og hvid chokolade. En rigtig hyggelig snack som kan tages med på udflugterne.

Opskriften er udviklet af Camilla Pejdal.

Det skal du bruge

1 pakke frugtpålæg efter eget valg 6-8 spsk. valgfri marmelade 50 g hvid chokolade, hakket. 2 spsk. tørret frugt fx granatæblekerner eller gojibær Mørdej: 225 g hvedemel 75 g flormelis 115 g smør 1 æg Korn fra 1 vaniljestang

Sådan gør du

Start med at lave mørdejen ved at komme alle ingredienserne i en skål og ælt det hurtigt sammen til en ensartet dej. Sæt dejen på køl i en halv time. Tænd ovnen på 180C. Drys en smule mel på køkkenbordet og læg mørdejen herpå. Del dejen i to og rul hvert stykke ud, så den er 25 cm x 8,5 cm og ca. 0,5 cm tyk. Læg dem forsigtigt på en bageplade med bagepapir og bag i 10 min. Tag pladen ud, smør den med marmelade og læg 6 stk. frugtpålæg på hver og skær dem ud som snitter. Kom dem i ovnen igen og bag yderligere 8-10 min. Lad dem køle af. Smelt den hvide chokolade over vandbad og kom herefter chokoladen i en sprøjtepose, klip et lille hul og sprøjt nogle tynde streger i zigzag på hver snitte. Til sidst kommes de tørre bær på. Lad dem nu tørre helt og så er de klar til servering.

0