Fuldkornsboller med æble & gulerod

1t 30min

20 stk.

Lette, lækre boller klar til morgenmadsbordet, madpakken eller mellemmåltidet!

Det skal du bruge

  • 7 dl lunkent vand
  • 2 frugtstænger med fuldkorn og æble/gulerod
  • 25 g gær
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk salt
  • 2-3 revne gulerødder
  • 1 revet æble
  • 500 g hvedemel
  • 100 g kerner (f.eks. solsikke, hørfrø, sesamfrø)
  • 150 g grahamsmel
  • 150 g fuldkornsspeltmel

Sådan gør du

  • Opløs frugtstænger med lidt af vandet (en stavblender kan med fordel bruges)
  • Tilsæt resten af det lunkne vand, og rør gæren ud
  • Dernæst rapsolie og salt
  • Kom de revne gulerødder, revet æble, hvedemel, kerner, grahamsmel og fuldkornsspeltmel i skålen
  • Rør dejen med en røreske, til den er ensartet og hænger sammen
  • Lad dejen hæve i ½ – 1 time
  • Sæt med ske 12 boller af den klæge dej på bagepapir på bagepladen
  • Bag bollerne i ca. 20 min. ved 200 °C (varmluft)

 

TIP! Du kan også vælge at dække skålen med film og lade dejen hæve i køleskabet til næste dag.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print