Grovkiks med julesmag

Grovkiks med julesmag

Et sundere alternativ til julens søde sager, som børnene med garanti vil elske. Lækre sprøde grovkiks med en skøn smag af jul.

Det skal du bruge

1 dl hvedemel 2 dl havregryn 1 dl grahamsmel ½ tsk bagepulver Lidt stødt kanel og kardemomme 40 g blødt smør ½-1 dl mælk (massen skal hænge sammen, men må ikke være for klistret) 1 fint revet gulerod

Sådan gør du

Bland hvedemel, havregryn, grahamsmel, bagepulver, kanel og kardemomme i en skål. Tilsæt smørret og ælt massen sammen. Bland den revne gulerod og mælk i, så dejen hænger sammen. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Brug en kagerulle til at give dejen en passende tykkelse (max ½ cm. tyk). Skær ud i passende størrelser med en kniv eller brug sjove kageforme. Stik evt. i dem med en gaffel. Læg kiksene på bagepapir og bag i ovnen i ca. 15 min ved 200 grader. Hold øje! De må endelig ikke blive for mørke – kun lysebrune. Opbevares i en kagedåse med tætsluttet låg, for at bevare sprødheden.

Tip

Brug dem i madpakken eller til mellemmåltidet, med en skive frugtpålæg eller en frugtstang og grøntsagsstave som tilbehør.

0