Grovkiks med julesmag

Det skal du bruge

1 dl hvedemel
2 dl havregryn
1 dl grahamsmel
½ tsk bagepulver
Lidt stødt kanel og kardemomme
40 g blødt smør
½-1 dl mælk (massen skal hænge sammen, men må ikke være for klistret)
1 fint revet gulerod

Sådan gør du

Bland alle de tørre ting (hvedemel, havregryn, grahamsmel, bagepulver, kanel og kardemomme).
Tilsæt smørret og ælt.
Bland den revne gulerod og mælk i, så dejen hænger sammen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Brug en kagerulle til at give dejen en passende tykkelse, som er max ½ cm. tyk.
Skær ud i passende størrelser med en kniv eller sjove kageforme. Stik evt. i dem med en gaffel.
Læg kiksene på bagepapir og bag i ovnen i ca. 15 min ved 200 grader. Hold øje! De må endelig ikke blive for mørke – kun lysebrune.
Opbevar dem i en kagedåse.

Tip

Brug dem i madpakken eller til mellemmåltidet, med en skive frugtpålæg eller en frugtstang og grøntsagsstave som tilbehør.