Gulerodsmuffins med Castus

Gulerodsmuffins

fie-web

Fie fra @healthyliivingdk har udviklet denne lækre opskrift. Søde og bløde gulerodsmuffins med lækker topping, der får munden til at løbe i vand. Opskriften giver ca. 12 muffins

 

Det skal du bruge

- 2 modne bananer
- 5 store skrællede gulerødder
- 3 små skrællede æbler
- 2-3 spsk vaniljeskyr
- 2 past. æggehvider
- 1 æg S/M
- 1,5 tsk sukker (Alternativt 1 tsk Sukrin melis)
- 2 håndfulde rosiner
- 2 frugtstænger med nøddemix
- 100 gram mandelmel
- 20 gram fiberhusk
- 50 gram kokosmel
- 50 gram finvalsede havregryn
- Kanel efter smag

Topping:
- 60 gram past. æggehvider
- 3-4 spsk vaniljeskyr
- 1,5 spsk sukker (Alternativt 1 spsk Sukrin melis)
- 1 spsk brun farin (Alternativt 1 spsk Sukrin gold)
- 2-3 spsk kokosmel
- 1 lille reven gulerod

Sådan gør du

1. Mos bananerne godt med en gaffel
2. Hak gulerødder og æbler i mindre tern og hæld i skålen
3. Tilsæt skyr, æggehvider, æg, sukker, rosiner samt frugtstængerne - skåret i mindre stykker - og blend sammen med stavblender - pas på det sprøjter lidt.
4. Bland dernæst mandelmel, kokosmel, havregryn, kanel og fiberhusk sammen og tilsæt dette i dejen - rør godt rundt, eventuelt kør blenderen igennem blandingen endnu en gang.
5. Tænd ovnen på 180-200 grader varmluft og bag muffinsene i ca. 45 minutter til de er faste på toppen.

Bemærk at dejen ikke bliver hel fast ved bagningen, men at kagen sætter sig mere når den afkøles. Anbefales at stille kagen på køl minimum 2 timer før servering.

Topping:
1. Inden servering ristes kokos i brun farin på panden.
2. Pisk æggehviderne stive samtidig med at der tilsættes sukker undervejs.
3. Vend blandingen med vaniljeskyr
4. Hæld på sprøjtepose og sprøjt på kagerne.
5. Top kagerne med det ristede kokos samt lidt revet gulerod