Halloween-edderkopper

Halloween-edderkopper

“Jeg hedder Maria Vestergaard og jeg er kærester med B samt mor til en lille spilopmager på snart 2 år, Til daglig studerer jeg medicin og så elsker jeg at brug tid i mit køkken, hvor jeg eksperimenterer med opskrifter. Jeg elsker at dele ud af lækre opskrifter fra mit hverdagskøkken og glæder mig til at give dig inspiration.”

Maria Vestergaard har udviklet opskriften på disse søde og lidt uhyggelige Halloween-edderkopper,  nøddetærter. Perfekt til kagebordet, eller som lækker dessert.

Det skal du bruge

Cookies:

  • 100 g blødt smør
  • 80 g brun farin
  • 80 g sukker
  • 1 æg
  • 100 g peanutbutter
  • 120 g hvedemel
  • 80 g havregryn
  • ½ tsk. Bagepulver
  • ½ tsk. Salt
  • 100 g mørk chokolade

 

Edderkopper:

  • 1 pakke Castus frugtrulle (f.eks. nøddemix)
  • 100 g mørk chokolade
  • en smule flormelis til glasur

Sådan gør du

  • Pisk smør, brunfarin og sukker godt sammen.
  • Tilsæt æg og peanutbutter og pisk det nogle få sekunder.
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål for sig.
  • Hak chokoladen groft og bland alle ingredienserne sammen.
  • Lad evt. dejen hvile i køleskabet 20min, så den er lettere at arbejde med.
  • Form kugler af ca. 30 gram og placer dem på en bageplade med bagepapir med god afstand til hinanden.
  • Bag kagerne ved 190 graders almindelig ovn i ca. 6-7min.
  • Tag kagerne ud og pres forsigtigt hul i kagen med bagsiden af en ske.
  • Bag kagerne yderligere 6-7min og pres evt. hullet dybere når kagerne er færdigbagte.
  • Lad dem afkøle helt på en rist.
  • Smelt chokoladen og tegn små ben på kagerne.
  • Rul frugtrullen til kugler af ca. 25 g.
  • Tegn øjne på kroppen vha. glasur og chokolade.
  • Placer kroppen på kagen.
0