Hotdog

Ca. 30 brød

Det skal du bruge

1 pk gær
1,05 l vand
3 tsk salt
2-3 spsk sukker
3 spsk olie
200 g havregryn
100 g rugmel eller knækkede rug-/hvedekerner
1100 g hvedemel

Du kan tilføje f.eks. solsikkekerner eller revet gulerod

Sådan gør du

Dag 1:
Rør gæren ud i det kolde vand
Tilsæt olie, salt og sukker
Derefter havregryn, rugmel og til sidst hvedemel
Dejen skal være ensartet og hænge sammen i en stor klump, men ikke fast som en almindelig bolledej, der kan æltes
Dæk skålen med film, og stil på køl natten over

Dag 2:
Ovnen tændes på 200º (ca. 180º ved varmluft)
Bollerne formes med en ske, der dyppes i varmt vand
Efterhæver 10-15 min, inden de pensles med mælk og bages i 20-25 min
Når brødene er afkølede, skæres de halvt op. Læg en skive frugtpålæg/halv frugtstang rullet ind i en skive hamburgerryg ned i brødet
Drys med agurketern