Kagekone

Kagekone

“Mor til 3 børn, der alle elsker at eksperimentere i køkkenet. Jeg hedder Jette, er iværksætter, madnørd og elsker køkkengadgets. Jeg er øko-tosset og evigt rejselysten og finder altid inspiration til familiens måltider, når vi rejser. Har en særlig passion for at formidle madlavning til børn og min mission er at endnu flere børn finder glæde ved at lave mad. Jeg er stolt Food Revolution Ambassadør for Jamie Oliver og brænder for at udvikle opskrifter på spændende hverdagsmad.”

Både små og store synes, det er et festligt indslag med en kagekone eller -mand til fødselsdagen. Så er der børnefødselsdag i vente? Glæd da dit barn og alle legekammeraterne med en sjov og anderledes kagekone eller -mand på fødselsdagsbordet. Den lækre opskrift er udviklet af Jette, www.homestretch.dk

 

Det skal du bruge

Dejen

  • 250 gram usaltet smør
  • ½ liter mælk
  • 25 gram økologisk gær
  • 4 økologiske æg
  • 110 gram sukker
  • ½ tsk. Salt
  • 900 gram økologisk hvedemel

Fyldet

  • 150 gram hasselnødder
  • 125 gram Castus frugtrulle med nøddemix
  • 75 gram brun farin
  • 90 gram usaltet smør
  • 1 spsk kanel

Pynt

  • 1 frugtstang med jordbær
  • 2 stk frugtpålæg med blåbær
  • Glasur
  • Evt.friske bær/slik

 

Sådan gør du

Dej

  • Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde. Hæld mælken i smørblandingen og rør rundt – blandingen skal være lun, men ikke varm.
  • Hæld blandingen over gæren, som du forinden har smuldret i en skål. Lad gæren opløses inden du går videre til næste trin.
  • I mellemtiden piskes æg, sukker og salt sammen, indtil sukkeret er opløst og blandingen er hvid og skummende.
  • Hæld gæren op i æggeblandingen og rør godt rundt.
  • Herefter tilsættes mel lidt ad gangen indtil dejen er blød og skinnende. Du kan vælge at ælte dejen i hånden eller gøre det i en røremaskine.
  • Ælt dejen indtil den er elastisk og slipper skålens kant – den er ret fugtig på dette stadie – det er præcist som det skal være. Lad være med at tilsætte for meget ekstra mel til blandingen.
  • Lad dejen hæve i en tildækket skål i køleskabet natten over (ca.12 timer). Har du travlt kan du lade dejen hæve på køkkenbordet ca.1 time og arbejde med dejen derefter.

Fyld

  • Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor med en stor kniv monteret i foodpreocesseren. blend massen indtil den har en blød og ensartet konsistens.

 

Sådan samler du kagekonen/kagemanden

  • Del dejen i to portioner og rul hvert stykke ud til et rektangel ca. 30×40 cm.
  • Skær evt. til med en pizzaskærer så dejen har fine skarpe kanter.
  • Smør fyldet ud på de to firkanter med dej (gem en lille smule til det, der senere bliver kagekonen hoved) – smør helt ud til kanten på dejen.
  • Rul herefter dejen sammen til en lang rulle.
  • Skær kanterne til og gem dejresterne til hovedet.
  • Skær „snegle“ af cirka 2 cm tykkelse og læg dem på en bageplade beklædt med papir i form af en kagemand eller kagekone – tegn evt. op på bagsiden af bagepapiret først så du har et mønster at gå efter. Til min kagekone brugte jeg 22 små snegle og en stor til hovedet.
  • Brug resterne til at lave et hoved og evt.hår – her har jeg lavet fletninger ud af dejresterne som hår.
  • Bag kagen ved 200 grader varmluft i 14-15 minutter. Kagekonen skal være gyldenbrun.
  • Pynt kagen med glasur, friske bær og små figurer af frugtstænger og frugtpålæg – jeg brugte jordbær frugtstænger og frugtpålæg med blåbær.

Produkter i denne opskrift

0