Kakao rugsnacks

Kakao rugsnacks

Maria Christensen, madogkaerlighed

“Mit navn er Maria og jeg har bloggen Madogkaerlighed.dk – som er en mad- og livsstilsblog. Her deler jeg ud af nemme og sunde retter, der egner sig til hele familien. Jeg bor på Amager med min datter på 6 år og min helt store passion er madlavning. Jeg elsker at udvikle opskrifter og dele dem med mine læsere på bloggen”

 

Kakao rugsnacks med Castus frugtstænger med kakao – oplagte som en lille snack i madpakken eller som mellemmåltid. De er fantastiske som en lækker lille eftermiddagssnack, når den lille sult sætter ind.

Opskriften giver ca. 28-30 stykker

Det skal du bruge

> 50 g. gær
> 5 ½ dl. Lunt vand
> 2 dl. Groft rugmel
> 5 dl. Hvedemel
> 1½ dl. Solsikkekerner
> 1½ dl. Græskarkerner
> 1½ dl. Knækkede hvedekerner
> 2 spsk. Honning
> 1 tsk. salt
> 2 spsk. Kakao
> 5 stk. Castus frugtstænger med kakao (1 pose)

Sådan gør du

1. Opløs gæren i den lune vand
2. Tilsæt honning og alle de tørre ingredienser, undtagen frugtstænger og salt
3. Bland det godt sammen et par minutter – med en grydeske og håndkræft går fint an
4. Klip frugtstængerne på langs og derefter i små stykker, ca. ½ cm.
5. Kom salt og stykkerne af frugtstænger i blandingen, rør det godt sammen og sæt skålen tildækket til hævning i 1½ time
6. Med en ske lægges ”klatter” på en bageplade beklædt med bagepapir og bollerne hæver yderligere 15-20 minutter
7. Tænd ovnen på 190 grader (varmluft)
8. Pensel bollerne med koldt vand, (eller brug hånden)
9. De bages i ovnen i 24 minutter. Velbekomme!