Knækbrød

Knækbrød med figen

Knæk koden til den gode, fornuftige frokost !

Antal: ca. 30 stk

Det skal du bruge

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl fuldkornsmel
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 frugtstang med figen
2 dl vand
½ dl olie

Sådan gør du

Bland frø, havregryn, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål
Opløs og blend en figen-frugtstang med vand
Tilsæt olie, og rør det sammen med de tørre ingredienser
Rør indtil dejen er jævn
Del dejen i 2 portioner
Fordel hver portion dej på et stykke bagepapir på en bageplade
Læg et stykke bagepapir øverst, og rul eller tryk med flad hånd dejen ud mellem 2 stykker bagepapir
Fjern det øverste lag papir
Skær i dejen med en kniv til passende størrelser
Drys med ekstra sesam eller hørfrø
Bag knækbrødene ved 200° i 15–20 min

Tip

Brug dine favorit-gryn, -kerner og -frø - og mix, som du har lyst
Server knækbrødet sammen med en skive magert pålæg og lidt skåret frugt og grønt