Kokos-chokolade bites

Kokos-chokolade bites

Vi hedder Mathilde og Amanda og til dagligt studerer vi begge Erhvervsøkonomi HA på Universitet, men når tiden ikke går med bøger og læsning, så går den med madlavning. Madlavning er vores store passion og vi elsker at udvikle nye opskrifter – sunde som søde. Vi glæder os til at forkæle Jer med vores bedste opskrifter.

Mathilde og Amanda har lavet disse lækre Kokos-chokolade bites med frugtrulle fra Castus.

 

Antal

10 stk.

 

Det skal du bruge

Bund

  • 170 g. frugtrulle ”nøddemix” fra Castus
  • 1 dl. vand
  • 2 spsk. rå kakaopulver
  • Hvidt lag:
  • 1 dl. kokosmælk
  • 0,5 dl. vand
  • 100 g. kokosmel
  • 1 spsk. honning

Topping

  • 70 g. 70% mørk chokolade
  • 2 spsk. kokosolie
  • Hakkede mandler

 

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne til bunden blendes sammen. Ideelt er at gøre det med en stavblender eller i en foodprocessor. Start med frugtrulle og vand og bland herefter havregryn og kakaopulver i.
  • Massen placeres i et fad beklædt med bagepapir eller madfilm. Den presses godt ned.
  • Herefter laves det midterste lag (den hvide kokosdel). Kokosmælk blandes med vand, hvorefter det fine kokosmel og det grove kokosmel tilsættes. Hvis man ikke har det fine kokosmel, så brug blot alm. grovt kokosmel (det man ofte køber i supermarkederne). Eftersom det fine kokosmel suger en del væske, så skal der sandsynligvis bruges lidt ekstra kokosmel, hvis man kun bruger det grove. Tilsæt lidt mere, indtil konsistensen på massen bliver fast.
  • Massen smages til med honning og der tilsættes evt. 1 spsk. kokosolie. Dette kan sagtens udelades, men bidrager til kokossmagen.
  • Den hvide del placeres ovenpå den brune del og presses godt ud i siderne. Herefter sættes det hele på køl i 1-2 timer.
  • Den mørke chokolade smeltes over vandbad eller i mikroovnen.
  • Herefter smøres den i et tyndt lag ud på hele kagen. Der drysses med hakkede mandler eller andet topping og kagen sættes tilbage på køl i minimum 1 time.
  • Kagen har helt klart bedst af at stå i køleskabet natten over, da det giver den tid til at “sætte sig”. Den kan holde sig i køleskabet i 3-4 dage.

Produkter i denne opskrift

0