Mini lemon cheesecakes

De små lemon cheesecakes er uimodståelige og giver uden tvivl mundvandsgaranti.

Opskrift udviklet af Jette Gad

Det skal du bruge

Bund:

  • ca. 100 gram Castus frugtrulle (vælg din favorit)

Fyld:

  • 200 g flødeost naturel (ikke light)
  • 100 g sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 1 stk. citron, saft og skal (økologisk)
  • 2 stk. husblas

Lemoncurd:

  • 1 stk. citron, saft og skal (økologisk)
  • 60 g rørsukker
  • 35 g smør
  • 1 stk. past. æg
  • 1 stk. husblas

Sådan gør du

  • Forbered 4 små kageringe ved at beklæde dem indvendigt med kageplast. Jeg bruger ringe fra Patisse med en diameter på 7 cm. Husk at den kageplast du bruger skal være høj nok til at gå op over kanten på kageringen.
  • Sæt ringene på et plastik skærebræt eller i et fad, så du kan flytte dem direkte på køl senere.
  • Rul et stykke frugtrulle ud på et plastic skærebræt og stik bunde ud med en udstikker på samme diameter som bageringene. Du kan også bruge en af bageringene til at stikke dessertrullen ud med.
  • Læg en udstukket bund i hver af de 4 kageringe – vær opmærksom på at bunden skal slutte helt tæt ved ringen – tryk evt. bundene på plads så de ligger som de skal

Fyld:

  • Fyld en lille skål med koldt vand og udblød husblas heri i min. 10 minutter indtil husblassen er blød.
  • Rør friskost og sukker sammen i en stor skål, og hæld derefter fløden i lidt ad gangen imens du pisker i blandingen. Tilsæt saft og skal af de citronen og pisk igen.
  • Pres væden ud af husblassen og hæld 3 spsk kogende vand over mens du rører rundt.
  • Rør 2 spsk. af flødeblandingen i husblassen. Pisk indtil massen er ensartet.
  • Hæld herefter husblasblandingen tilbage i flødeblandingen, og rør rundt indtil det hele er blandet sammen.
  • Hæld oste/flødeblandingen over kiksebunden, dæk til med husholdningsfilm og sæt kagen på køl i 1-2 timer indtil den har sat sig.

Lemoncurd: (laves først når cheesecaken har sat sig)

  • Pres saften og riv skallen fra citronen i en skål.
  • Tilsæt sukker og smør.
  • Hæld blandingen i en metalskål og varm den op over vandbad under konstant omrøring indtil sukkeret er opløst.
  • Tilsæt det pastauriserede æg og kog videre ved svag varme, indil massen er tyknet. Hæld blandingen over i en anden skål og lad den køle af kortvarigt.
  • Fyld en lille skål med koldt vand og udblød 1 blad husblas heri i min.10 min indtil husblassen er blød. Pres overskydende væde af husblassen og hæld ½ dl kogende vand over husblassen rør rundt indtil det hele er opløst.
  • Rør 2 spsk lemoncurd i husblassen, 1 skefuld ad gangen og rør rundt. Herefter hældes husblasblandingen i lemoncurden, og der røres rundt indtil blandingen er ensartet. Lad lemoncurden køle en anelse af inden du hælder den over cheesecaken.
  • Hæld lemoncurden over cheesecaken og stil cheesecaken tilbage på køl indtil lemoncurden er stivnet.
  • Tag kagerne ud af køleskabet, fjern kageringen og kageplasten forsigtigt.
  • Pynt evt, med friske bær og/eller spiselige blomster umiddelbart inden servering

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print