Fuldkornsboller med æble/gulerod

Lette, lækre boller klar til morgenmadsbordet, madpakken eller mellemmåltidet !

Antal: ca. 20 stk.

Det skal du bruge

7 dl lunkent vand
2 fuldkorns-frugtstænger med æble/gulerod
25 g gær
2 spsk rapsolie
2 tsk salt
2-3 revne gulerødder
1 revet æble
500 g hvedemel
100 g kerner (f.eks. solsikke, hørfrø, sesamfrø)
150 g grahamsmel
150 g fuldkornsspeltmel

Sådan gør du

Opløs frugtstænger med lidt af vandet (en stavblender kan med fordel bruges)
Tilsæt resten af det lunkne vand, og rør gæren ud
Dernæst rapsolie og salt
Kom de revne gulerødder, revet æble, hvedemel, kerner, grahamsmel og fuldkornsspeltmel i skålen
Rør dejen med en røreske, til den er ensartet og hænger sammen
Lad dejen hæve i ½ - 1 time
Sæt med ske 12 boller af den klæge dej på bagepapir på bagepladen
Bag bollerne i ca. 20 min. ved 200 °C (varmluft)

Tip

Du kan også vælge at dække skålen med film og lade dejen hæve i køleskabet til næste dag.