Nøddekage

Nøddekage

“Mit navn er Fie og jeg er 22 år gammel. Til daglig læser jeg jura på Aalborg Universitet. I min fritid bruger jeg rigtig meget tid i fitness og elsker at snøre løbeskoene og hoppe afsted på en løbetur. Jeg holder utrolig meget af at eksperimentere i køkkenet – og det er ligesom her jeg kan være kreativ”

Lækker nøddekage med frugtstænger, frugtpålæg og skøn topping. Server nøddekagen en dejlig varm sommerdag – eller til hyggestunden med familien.

Det skal du bruge

Nøddebund

  • 200gram past. æggehvider
  • 2 dl flormelis (Alternativ 2 dl Sukrin Melis)
  • 100-150 gram mandler – malet til mel
  • 2 stykker grovkernet knækbrød
  • 5 frugtstænger med nøddemix
  • 2 frugtpålæg med kakao
  • 1 spsk havregryn

Friskostcreme ala kakao

  • 6-8 stykker frugtpålæg kakao
  • 2 frugtstænger nøddemix
  • 1-1,5 spsk solsikkekerner
  • 1 tsk kakaopulver
  • 1 tsk havregryn
  • 1 dl stærk kold kaffe
  • 1 tsk friskost 4%

Topping

  • Frisk frugt
  • Skær 1 frugtstang med fuldkorn og jordbær i mindre stykker.
  • Kokos skyr/yoghurt – brug din favorit.

Sådan gør du

  • Blend mandlerne, knækbrød og frugtstængerne sammen.
  • Pisk æggehviderne stive – tilsæt sukrin melis undervejs. Pisk til massen er luftig og blank.
  • Vend mandler, knækbrød samt frugtstængerne i massen sammen med havregrynene.
  • Bag kagen i ca 25-35 minutter ved 180grader i midten af ovnen.
  • Imens blandes alle ingredienserne til friskostcremen sammen.
  • Topping klargøres.
  • Når kagen er færdig skal den køle af.
  • Herefter smøres friskostcremen på i den ene side, toppes med lidt frisk frugt, frugtstang og kokos skyr/yoghurt. Skær over på midten og læg den “tomme” side ovenpå. Følg samme anvisning på toppen – først friskostcreme, så frisk frugt, skyr/yoghurt og top med lidt flere bær.
  • kagen skal sætte sig i godt 3-4 timer efter den er samlet.

 

0