Nøddekage

Nøddekage

Fie Bols, Castus opskriftudvikler

“Mit navn er Fie og jeg er 22 år gammel. Til daglig læser jeg jura på Aalborg Universitet. I min fritid bruger jeg rigtig meget tid i fitness og elsker at snøre løbeskoene og hoppe afsted på en løbetur. Jeg holder utrolig meget af at eksperimentere i køkkenet – og det er ligesom her jeg kan være kreativ”

Lækker nøddekage med frugtstænger, frugtpålæg og skøn topping. Server nøddekagen en dejlig varm sommerdag – eller til hyggestunden med familien.

Det skal du bruge

Nøddebund:
- 200gram past. æggehvider
- 2 dl flormelis (Alternativ 2 dl Sukrin Melis)
- 100-150 gram mandler - malet til mel
- 2 stykker grovkernet knækbrød
- 5 frugtstænger nøddemix
- 2 frugtpålæg kakao
- 1 spsk havregryn

Friskostcreme ala kakao:
- 6-8 stykker frugtpålæg kakao
- 2 frugtstænger nøddemix
- 1-1,5 spsk solsikkekerner
- 1 tsk kakaopulver
- 1 tsk havregryn
- 1 dl stærk kold kaffe
- 1 tsk friskost 4%

Topping:
- Frisk frugt
- 1 frugtstang med jordbær og fuldkorn i mindre stykker
- Kokos skyr/yoghurt - brug din egen favorit.

Sådan gør du

Mal mandlerne, knækbrød og frugtstængerne sammen. Pisk æggehviderne stive - tilsæt sukrin melis undervejs. Pisk til massen er luftig og blank. Vend mandler, knækbrød samt frugtstængerne i massen sammen med havregrynene.
Bag kagen i ca 25-35 minutter ved 180grader i midten af ovnen. Jeg brugte et større ildfast fad, så bunden blev mindre.

Imens køres alle ingredienserne til friskostcremen sammen. Topping klargøres.

Når kagen er færdig skal den køle godt af. Herefter smøres friskostcremen på i den ene side, toppes med lidt frisk frugt, frugtstang og kokos skyr/yoghurt. Skær over på midten og læg den "toppe" side ovenpå. Følg samme anvisning på toppen - først friskostcreme, så frisk frugt, skyr/yoghurt og top med lidt flere bær.

Obs: kagen skal sætte sig i godt 3-4 timer efter den er samlet.

God bagelyst