Pizzaslice med grønt

Få grøntsagerne i ungerne med en lækker pizza

Ca. 2 store pizza – 16 slices

 

Det skal du bruge

Dej:
2½ dl lunkent vand
25 g gær
125 g hvedemel
200 g fuldkorns durummel
1 tsk. salt

Tomatsauce:
1 løg
1 spsk. olivenolie
1 dåse hakkede tomater
1 fed hvidløg
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. salt

Fyld:
500 g cherrytomater
2 røde peberfrugter
100 g skinke i skiver
200 g revet ost, højst 17 % fedt
200 g optøede majs
1 potte oregano eller basilikum

Sådan gør du

Dej:
Rør gæren ud i vandet i en stor skål. Tilsæt hvedemel, fuldkorns durummel, og salt. Ælt dejen godt igennem til den er blød og elastisk. Lad dejen hæve tildækket 1 time.

Tomatsauce:
Hak løget fint og svits det i olien i en gryde. Tilsæt tomater, presset hvidløg, oregano og salt og lad saucen koge i 15 minutter.

Fyld:
Halvér cherrytomaterne. Skær peberfrugten i store stykker. Skær skinken i strimler.

Pizza:
Varm ovnen op til 250 grader med en bageplade på nederste rille. Del dejen i to og rul hvert stykke ud til en stor firkantet pizza på størrelse med bagepladen. Sørg for at der er rigeligt med mel på bordet, så dejen ikke hænger fast. Læg pizzaerne på bagepapir. Smør pastasaucen jævnt ud på hver pizza. Fordel tomater, peberfrugter, skinke, majs og ost jævnt ud over de 2 pizzaer. Træk én pizza af gangen over på den varme bageplade og bag den 12-15 minutter til osten er smeltet og kanten af pizzaen er lysebrun. Drys med frisk oregano eller basilikum inden servering.

Tip

Lav pizzaerne til aftensmad og lav ekstra til madpakkerne.
Har du en pizzasten bruger du naturligvis den, det giver meget sprøde pizzabunde.