Hjemmelavede sundere romkugler

Romkugler

Maria Christensen, madogkaerlighed

“Mit navn er Maria og jeg har bloggen Madogkaerlighed.dk – som er en mad- og livsstilsblog. Her deler jeg ud af nemme og sunde retter, der egner sig til hele familien. Jeg bor på Amager med min datter på 6 år og min helt store passion er madlavning. Jeg elsker at udvikle opskrifter og dele dem med mine læsere på bloggen”

Lækre små romkugler til den søde tand. De er et sundere alternativ til en traditionel romkugle som normalt laves af kagerester. Her er der i stedet brugt det lækre frugtpålæg med kakao. Romkuglerne kan også gives med i madpakken, som dagens lille søde indslag.

Opskriften giver ca. 26 stk.

Det skal du bruge

1 pk. Castus frugtpålæg med kakao
1½ dl. Havregryn
1½ spsk. Romessens
1½ spsk. hindbær marmelade
1 spsk. Kakaopulver
2/3 dl. Vand
Kokosmel til at trille kuglerne i (ca. 2 dl.)

Sådan gør du

1. Pak alle stykker frugtpålæg ud og bræk dem i mindre stykker
2. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller minihakker
3. Kør det på maskinen til blandingen får en ensartet konsistens
4. Smag evt. til med mere romessens, marmelade eller kakao
5. Kom massen på køl i 30 minutter
6. Kokosmel kommes ud på en tallerken
7. Rul små kugler af romkugle massen mellem hænderne og læg dem i kokosmelet
8. Tril kuglerne rundt i kokosmelet og læg dem i en bøtte med låg
9. Bøtten opbevares på køl. Velbekomme!