Rugbarer

Rugbarer

“Jeg hedder Maria Vestergaard og jeg er kærester med B samt mor til en lille spilopmager på snart 2 år, Til daglig studerer jeg medicin og så elsker jeg at brug tid i mit køkken, hvor jeg eksperimenterer med opskrifter. Jeg elsker at dele ud af lækre opskrifter fra mit hverdagskøkken og glæder mig til at give dig inspiration.”

Maria Vestergaard har lavet de lækreste rugbarer, som egner sig fortrinligt til madpakken. Rugbarer er med rugkerner, frugtrulle med figen og græskarkerner nemme at lave og smager skønt sammen med friske bær og nødder.

Det skal du bruge

  • 2,5 dl vand
  • 20 g gær
  • 3-4 dl rugmel
  • 1 dl hvedemel
  • 1/2 tsk. Salt
  • 200 g frugtrulle med figen

I blødsætning aftenen før

  • 50 g rugkerner
  • 50 g græskarkerner
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Dag 1

  • Aftenen før sættes rugkerner og græskarkerner i blød med vand

Dag 2

  • Opløs gær i vand
  • Hak frugtrullen i små stykker og tilsæt til vandet
  • Tilsæt rugmel og salt og ælt dejen godt igennem. Dejen skal være meget klæbrig
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45min
  • Form små rugbarer og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug evt. en smule mel på fingrene, så rugbarerne lettere kan formes
  • Bag dem i ca. 15min ved 200graders varmluft

0