Peanut-bidder

Peanut-bidder

De lækreste små bidder lavet på en bund af mandler og frugtstænger med æble og kanel. Bunden er smurt med karamel lavet på dadler, drysset med peanuts og toppet med smeltet chokolade.

Opskriften er udviklet af Maria Christensen fra Madogkaerlighed.dk

 

Det skal du bruge

Bund: 100 g mandler 4 julefrugtstænger med æble og kanel eller anden variant 3 friske dadler uden sten Karamel: 10 friske dadler uden sten 1 spsk. vand Top: 100 g saltet peanuts 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

Kom alle delene til bunden i en foodprocessor og kør det godt sammen. Massen samler sig ikke helt men det hele skal være hakket til små stykker Hæld massen ud i den ene ende af et stykke bagepapir. Læg den anden side af bagepapiret over massen og rul den samlede masse ud til et kvadrat i ca. 0,5 cm tykkelse. Kør karamellen til en ensartet masse i en foodprocessor og smør den herefter på bunden. Hak peanuts groft og fordel dem over karamellen. Smelt chokoladen over vandbad og hæld til sidst chokoladen på toppen. Brug en ske til at fordele den smeltede chokolade og sæt derefter hele kagen i køleskabet. Når chokoladen er stivnet, kan du skære ud i passende små stykker.

Tip

Vil du have endnu mere julestemning så tilsæt en knivspids kanel.

Produkter i denne opskrift