Rugbrød med kakaopålæg

Rugbrød med kakaopålæg

Antal

1 brød

Det skal du bruge

150 g rugkerner ½ dl hørfrø (30 g) 4 dl kogende vand 2 dl yoghurt naturel eller andet syrnet mælkeprodukt 1½ tsk. salt ¼ pakke gær (12 g) 100 g hvedemel 300 g rugmel 1 pakke Castus kakaopålæg

Sådan gør du

Bland rugkerner og hørfrø i en stor skål. Hæld det kogende vand over og lad det trække i 20 min. Tilsæt yoghurt og salt. Smuldr gæren i og rør til den er opløst. Tilsæt hvedemel og rugmel og rør dejen godt sammen. Skær Castus kakaopålæg i små tern og bland i dejen. Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Glat overfladen med en ske dyppet i koldt vand og rids med en spids kniv. Dæk formen med køkkenfilm og lad dejen hæve i køleskabet, mindst i 4 timer, bedst mindst 12 timer. Bag brødet ved 180 grader i 2 timer. Tag det nybagte brød forsigtigt ud af formen, fjern bagepapiret, og pak brødet ind i et viskestykke. Lad det hvile 8 timer inden det skæres ud.

Tip

Castus frugtpålæg med kakao kan med fordel opbevares på køl, inden det skal skæres i små tern. Det gør det nemmere at arbejde med. Brødet er fryseegnet.

Produkter i denne opskrift

0