Rugbrødstwistere

Rugbrødstwistere

“Mor til 3 børn, der alle elsker at eksperimentere i køkkenet. Jeg hedder Jette, er iværksætter, madnørd og elsker køkkengadgets. Jeg er øko-tosset og evigt rejselysten og finder altid inspiration til familiens måltider, når vi rejser. Har en særlig passion for at formidle madlavning til børn og min mission er at endnu flere børn finder glæde ved at lave mad. Jeg er stolt Food Revolution Ambassadør for Jamie Oliver og brænder for at udvikle opskrifter på spændende hverdagsmad.” Til daglig blogger jeg på www.homestretch.dk

Lækre rugbrødstwistere med Castus GrineBiddere i. De egner sig fortrinligt til madpakken og kan med fordel spises sammen med fx guacamole, ærtepuré eller pesto.

Det skal du bruge

350 gram hvedemel 250 gram rugmel 100 gram blandede kerner/frø (græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø eller lignende) 1 dl kogende vand 1 tsk.salt 25 gram gær – gerne økologisk 1 flaske hvidtøl (eller tilsvarende mængde vand – 330 ml.) ½ revet æble 4 stk. Castus Grinebidder – æble/pære/grønkål

Sådan gør du

Hæld kernerne/frøene i en skål og hæld det kogende vand over – lad blandingen trække ca.20 minutter og lad herefter blandingen køle af. Opløs gæren i hvidtøl eller vand i en røreskål (på røremaskine) Tilsæt blandingen af kerner/frø og rør godt rundt. Tilsæt herefter rugmelen og lad røremaskinen køre ved medium hastighed. Tilsæt revet æble og Castus Grinebidder der er skåret i små tern. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen indtil den er ensartet. Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca.1 time. Del dejen i 4 portioner og rul hver portion ud på et meldrysset bord til en firkant på ca.20×40 cm. Skær dejen over på midten på langs og skær herefter strimler af dejen så hver strimmel måler ca.10 cm i længden og ca. 1 cm i bredden. Læg hver strimmel på en bageplade beklædt med bagepapir og drej strimlen rundt så den kommer til at ligne en “twister” Bag rugbrødstwisterne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca.12-13 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Tip

Der er dej til mange twistere i denne portion – hvis du ønsker at variere lidt kan du lave twistere af to af de fire portioner med dej og lave rugbrødsmuffins ud af én portion og rugbrødschips af den sidste portion. Jeg lavede 8 rugbrødsmuffins ud af den ene portion dej – de bages ved 200 grader varmluft i ca.25 minutter. En portion dej til rugbrødschips: Bred dejen tyndt ud på et stykke bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter. Skæres ud i mindre stykker mens de er varme.

0