Fødselsdagslagkage

Maria Vestergaard har udarbejdet opskriften på den lækreste fødselsdagslagkage med frugtstænger og uden tilsat sukker. Et lækkert alternativ til den traditionelle fødselsdagslagkage.

Det skal du bruge

  • 4 frugtstænger med figen
  • 1 moden banan
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl mælk (kan også erstattes af stærk kaffe)
  • 1,5 dl hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vanilje
  • 100 g mørk chokolade
  • en knivspids salt
  • 3 æg
  • 125g blødt smør
  • en lille håndfuld hasselnødder

Topping

  • ¼ L piskefløde
  • 150g friske hindbær

Sådan gør du

  • Skær frugtstængerne i små stykker og bland det sammen med banan i en skål.
  • Tilsæt kakaopulver, og blend det godt sammen med en stavblender eller foodprocessor.
  • Hak nødder og chokolade og tilsæt dem sammen med hvedemel, bagepulver, vanilje og salt til dejen.
  • I en anden skål piskes æg og blødt smør luftigt.
  • Bland æggemassen sammen med kagedejen og hæld det i en form beklædt med bagepapir
  • Bag kagen i ovnen ved 170 graders varmluft i ca. 30-35min
  • Lad kagen køle helt ned, inden den tages ud af formen og pyntes med let pisket flødeskum og friske bær.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print