Lette, lækre boller klar til morgenmadsbordet, madpakken eller mellemmåltidet!
Ca. 20 stk
7 dl lunkent vand 2 frugtstænger med fuldkorn og æble/gulerod 25 g gær 2 spsk rapsolie 2 tsk salt 2-3 revne gulerødder 1 revet æble 500 g hvedemel 100 g kerner (f.eks. solsikke, hørfrø, sesamfrø) 150 g grahamsmel 150 g fuldkornsspeltmel
Opløs frugtstænger med lidt af vandet (en stavblender kan med fordel bruges) Tilsæt resten af det lunkne vand, og rør gæren ud Dernæst rapsolie og salt Kom de revne gulerødder, revet æble, hvedemel, kerner, grahamsmel og fuldkornsspeltmel i skålen Rør dejen med en røreske, til den er ensartet og hænger sammen Lad dejen hæve i ½ - 1 time Sæt med ske 12 boller af den klæge dej på bagepapir på bagepladen Bag bollerne i ca. 20 min. ved 200 °C (varmluft)
Du kan også vælge at dække skålen med film og lade dejen hæve i køleskabet til næste dag.