Fuldkornsboller med banan

Boller med banan giver fornyet energi!

Det skal du bruge

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 dl fromage frais – eller andet magert mælkeprodukt med max 0,7% fedt
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie, alle typer
  • 200 g moset banan
  • 200 g revet æble
  • 125 g Castus frugtstænger med kakao (5 stk) – skåret i små tern
  • 250 g fuldkornsrugmel
  • 250 g fuldkornsspeltmel eller havregryn
  • 450 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det lunkne vand
  • Tilsæt frugt, Castus frugtstænger og dernæst de øvrige ingredienser
  • Ælt det godt sammen
  • Stil dejen lunt tildækket i 45 minutter
  • Slå dejen ned, og form til boller
  • Lad bollerne efterhæve på en bageplade med bagepapir i 30 min
  • Pensel med vand eller et sammenpisket æg
  • Bag bollerne ca. 20 min ved 200º midt i ovnen

 

TIP! Gør mellemmåltidet perfekt – server en bolle sammen med ost og en gulerod. Det svarer til ca. 240 kcal

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print