Antal
Ca. 30 stk
Det skal du bruge
- 1 pk gær
- 1,05 l vand
- 3 tsk salt
- 2-3 spsk sukker
- 3 spsk olie
- 200 g havregryn
- 100 g rugmel eller knækkede rug-/hvedekerner
- 1100 g hvedemel
- Tilsæt eventuelt lidt solsikkekerner eller revet gulerod
- Frugtpålæg eller frugtstænger efter eget valg
Sådan gør du
Dag 1
- Rør gæren ud i det kolde vand
- Tilsæt olie, salt og sukker
- Derefter havregryn, rugmel og til sidst hvedemel
- Dejen skal være ensartet og hænge sammen i en stor klump, men ikke fast som en almindelig bolledej, der kan æltes
- Dæk skålen med film, og stil på køl natten over
Dag 2
- Ovnen tændes på 200º (ca. 180º ved varmluft)
- Bollerne formes med en ske, der dyppes i varmt vand
- Efterhæver 10-15 min, inden de pensles med mælk og bages i 20-25 min
- Når brødene er afkølede, skæres de halvt op.
- Læg en skive frugtpålæg/halv frugtstang rullet ind i en skive hamburgerryg ned i brødet
- Drys med agurketern
Produkter i denne opskrift