Det skal du bruge

  • 1 pk gær
  • 1,05 l vand
  • 3 tsk salt
  • 2-3 spsk sukker
  • 3 spsk olie
  • 200 g havregryn
  • 100 g rugmel eller knækkede rug-/hvedekerner
  • 1100 g hvedemel
  • Tilsæt eventuelt lidt solsikkekerner eller revet gulerod
  • Frugtpålæg eller frugtstænger efter eget valg

Sådan gør du

Dag 1

  • Rør gæren ud i det kolde vand
  • Tilsæt olie, salt og sukker
  • Derefter havregryn, rugmel og til sidst hvedemel
  • Dejen skal være ensartet og hænge sammen i en stor klump, men ikke fast som en almindelig bolledej, der kan æltes
  • Dæk skålen med film, og stil på køl natten over

 

Dag 2

  • Ovnen tændes på 200º (ca. 180º ved varmluft)
  • Bollerne formes med en ske, der dyppes i varmt vand
  • Efterhæver 10-15 min, inden de pensles med mælk og bages i 20-25 min
  • Når brødene er afkølede, skæres de halvt op.
  • Læg en skive frugtpålæg/halv frugtstang rullet ind i en skive hamburgerryg ned i brødet
  • Drys med agurketern

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print