Is-dessert

Is-dessert

Den perfekte is-dessert til Nytårsaften eller en anden særlig lejlighed, hvor det kniber lidt med tiden.

Desserten er utrolig nem at lave og kræver blot 3 ingredienser og pynt.

Opskriften er udviklet af Camilla Pejdal fra Foodfashion

Antal

4 personer

Det skal du bruge

200 g Frugtrulle nøddemix 
35 g Marcipan (2 + 3 cm i diameter) 
500 ml is med valgfri smag (her brugt karamel is) 
Guld-/sølvstøv
 Pynt: Skovsyre og friske hindbær

Sådan gør du

Sæt isen på køkkenbordet og lad den smelte indtil du kan røre den til en konsistens ligesom softice. Fyld 8 halvkugler i en silikoneform, hvor hver halvkugle har en diameter på 5 cm. (hvis du ikke har sådan en form, kan du også sagtens lave den i andre, evt. muffinsforme af silikone). For at få en jævn overflade, så tag en palet og skrab det resterende is af formene og sæt på frys. Skær frugtrullen ud i 8 stykker i 1,5 cm tykkelse. Hvorefter de rulles ud til de er lidt under 0,5 cm tykke. Stik dem ud med et glas som er 5 cm i diameter. Åben fryseren og læg nu forsigtigt hver frugtrullebund på hver halvkugle og lad dem fryse videre i mindst en time. Rul marcipanen til en pølse og del den i 8 stykker, hvor 4 af dem gerne må være en smule større end de andre.  Rul herefter til kugler og tryk dem flade med en finger til en fin cirkel. Pensl toppen af marcipanen med guld- eller sølvstøv Når isen har sat sig helt på frugtrulle bunden, tages de små kager ud af formene og pyntes med marcipan, skovsyre og hindbær. 

Produkter i denne opskrift

0