Opskriften er udviklet af Josefine Jørgensen.
Antal
Til en lille form (ca. 20 x 15 cm.):
Det skal du bruge
Midten
- 70 g. mandler
- 20 g. friske dadler (udstenet vægt)
- 10 g. açaipulver
- 4 frugtstænger efter eget valg
- 0,5 dl. vand
Chokoladeovertræk
- 1 spsk. kokosolie
- 2 spsk. kakaopulver
- 2 spsk. Easis Perfect Sød
Sådan gør du
Midten
- Blend først mandler, dadler, açaipulver og frugtstænger brækket i mindre stykker.
- Når det hele er finthakket, tilsættes vand og blendes endnu engang.
- Pres den våde masse ud i en filmbeklædt form (brug noget af filmen som låg til at trykke ovenpå).
- Lad massen sætte sig på frys.
Chokolade
- Når midten er helt fast, kan chokoladen forberedes ved blot at røre alle ingredienserne sammen ved laveste varme i en kasserolle.
- Start med at smelte olie og kakaopulver sammen, før sødning tilsættes.
- Chokoladen vil tykne yderligere, når Easis Perfect Sød tilsættes.
Isbidder
- Tag midten ud af fryseren og skær den i små bidder.
- Vend de små bidder i chokoladen og derefter placer på et spækbræt dækket i staniol.
- Lad de overtrukne bidder sætte sig på frys, før de opbevares i en lufttæt beholder i fryseren.