Juleboller med frugtpålæg

Juleboller med frugtpålæg

“Jeg hedder Camilla og er 23 år. Jeg bor i Gentofte, sammen med min mand og mine 2 børn, Benyamín på 4 år og Zayn som er født Februar 17′. Jeg er uddannet gastronomassistent og har min egen blog (www.foodfashion.nu). Madlavning & bagning er min lidenskab og jeg elsker at finde på nye opskrifter, samt forbedre de eksisterende”.

 

Til en hyggelig morgenstund, de afslappede eftermiddage eller til madpakken. Der findes ikke noget bedre end nybagte juleboller.

Antal

12 stk.

Det skal du bruge

2 dl sødmælk 85 g smør 50 g gær 1/4 tsk. salt 1 ½tsk. stødt kardemomme 1 æg 65 g honning 450 g hvedemel Fintrevet appelsinskal fra 1 økologisk appelsin 80 g frugtpålæg (valgfrit)

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde, og smelt smørret heri. Lad det køle af til det er lunkent. Opløs gæren i mælke blandingen og tilsæt salt, honning, kardemomme, appelsinskal og æg. Bland godt og tilsæt herefter mel. Ælt dejen i 8-10 min. på røremaskine eller i hånden indtil dejen er smidig. Skær frugtpålæg i små tern på størrelse med en rosin. Ælt det nu forsigtigt ind i dejen. Læg et fugtigt viskestykke over skålen og lad den stå til hævning i 45-60 min. et lunt sted, evt. i ovnen (uden varme). Form dejen til 12 boller og læg dem på en bageplade 1 cm. fra hinanden Kog noget vand og hæld i et fad, hvorefter du sætter det ind nederst i en slukket ovn. Sæt bollerne på den øverste rille, luk ovnen og lad dem hæve i dampen i ca. 30-35 min. (Hæld evt. mere vand i efterhånden). Bollerne tages ud, pensles og strøs evt. med kanelsukker. Bag bollerne ved 180 grader i cirka 20-25 min.