Nøddekugler

Uhhmm .. lækre nøddekugler der smager af nougat og dermed lidt syndigt – uden overhovedet at være det. Det må være noget for enhver kvinde! Server som lækker snack i madpakken eller til hyggestunden om aftenen på sofaen.

Opskriften er udviklet af Jette Gad.

Det skal du bruge

  • 200 g hasselnødder
  • 100 g bløde dadler
  • 125 g frugtrulle nøddemix
  • Eventuelt lidt mørk chokolade, kokos eller poppet quinoa.

Sådan gør du

  • Hasselnødderne hældes i et ildfast fad og sættes i ovnen i 10 minutter ved 150 grader varmluft.
  • Hæld hasselnødderne op på et rent viskestykke og rul dem med viskestykket så skallen falder af.
  • Hæld de afskallede hasselnødder op i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser og kør rundt indtil du har en ensartet masse.
  • Tril nu små kugler af massen – de ristede hasselnødder gør at kuglerne får en skøn nougatsmag – særligt hvis du bruger nøddemixen som ingrediens.
  • Ønsker du at gøre lidt ekstra ud af nøddekuglerne kan de efterfølgende vendes i lidt smeltet mørk chokolade og trilles i kokosmel eller poppet quinoa. Perfekt som snack i madpakken

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print