Morgenmadsmuffins – også gode til madpakken

Morgenmadsmuffins – også gode til madpakken

“Mor til 3 børn, der alle elsker at eksperimentere i køkkenet. Jeg hedder Jette, er iværksætter, madnørd og elsker køkkengadgets. Jeg er øko-tosset og evigt rejselysten og finder altid inspiration til familiens måltider, når vi rejser. Har en særlig passion for at formidle madlavning til børn og min mission er at endnu flere børn finder glæde ved at lave mad. Jeg er stolt Food Revolution Ambassadør for Jamie Oliver og brænder for at udvikle opskrifter på spændende hverdagsmad.”

De lækreste morgenmadsmuffins med friske blåbær og frugtstænger med blåbær er allerede godkendt af husets yngste beboere hos Jette – men også de voksne i huset er fan. Selvom de hedder morgenmadsmuffins kan de også fint bruges i madpakken, eller som lidt lækkert sidst på eftermiddagen. De smager fantastisk både lune og afkølede – men især fristende når de er helt lune og dufter skønt af blåbær. Den lækre opskrift er udviklet af Jette, www.homestretch.dk

Det skal du bruge

1 banan (skiveskåret) 1 æg 1 spsk honning 1 tsk bagepulver 1 tsk. kanel 1 tsk vaniljepulver 100 gram græsk yoghurt 125 gram havregryn 2 dl mælk 50-75 gram blåbær 2 Castus frugtstænger med blåbær

Sådan gør du

Hæld banan, æg, honning, bagepulver, kanel, vaniljepulver, græsk yoghurt og havregryn ned i en skål og brug elpiskeren til at røre rundt i blandingen med. Tilsæt mælk lidt ad gangen mens du fortsat rører rundt – fortsæt indtil blandingen er ensartet. Den skal have konsistens som havregrød. Skær frugtstængerne i mindre tern hæld det ned i skålen til resten af blandingen – rør godt rundt. Beklæd en muffinform med bagepapir – ét firkantet stykke bagepapir til hver hul i muffinformen. Alternativt kan du bruge papirforme eller silikoneforme, der passer ned i muffinformen. Fordel blandingen i formene – der bliver til cirka 10 stk. Læg et par friske blåbær i hver af formene. Bages i ovnen ved 180 grader varmluft i ca.25 minutter. Kan spises lune som morgenmad eller som snack – de fungerer også som en lækker muffin i madpakken.

Tip

Hvis du ønsker variation kan disse muffins også laves med friske jordbær skåret i mindre stykker og med frugtstænger med jordbær som fyld. De smager også fremragende med mandelflager på toppen.

0