Klap i, hvor er de lækre – og gode at have med på farten!
Klap i, hvor er de lækre – og gode at have med på farten!
50 g gær ½ dl rapsolie 2 dl lunken vand 2 dl skummetmælk 1 tsk salt 50 g Castus frugtstang - Figen 175 g hvedemel 100 g grahamsmel 175 g rugmel 50 g havregryn 1 æg til pensling
Rør gæren ud i det lunkne vand Tilsæt mælk, olie og salt Skær eller klip 2 frugtstænger i små tern, og tilsæt til blandingen Rør det godt sammen, og kom det forskellige mel i Ælt dejen godt sammen, og stil den til hævning i ca. 1 time Slå herefter dejen ud i mellemstore boller, rul dem aflange, og tryk dem let flade Form dem lidt til i enderne, så de får en firkantet og "rugklappe-agtig" form Sæt dem på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve lunt i 15-20 min Pensel dem med et sammenpisket æg, og drys med lidt havregryn Bag klapperne ved 200° i ca. 15-20 min eller indtil de får en gylden og flot sprød skorpe