Få masser af fuldkorn med Castus lækre rugtrekant
Antal
12 stk
Det skal du bruge
Dej
- 25 gær
- 2 dl lunkent vand
- ½ dl yoghurt naturel
- ½ tsk. salt
- 250 g rugmel
- 125 g hvedemel
Pensling
- ½ dl yoghurt
- 1 dl hørfrø på toppen
Pr. stk. med pålæg
- 1 rugklapper
- 3 skiver banan
- 1 skive castus frugtpålæg med figen, kakao – eller nødder
- 2 tsk. peanutbutter
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt yoghurt og salt, rugmel og hvedemel og ælt dejen.
- Tilsæt eventuelt mere mel, men ikke mere end dejen lige akkurat slipper fingrene.
- Rul dejen ud til en firkant ca. 30 x 20 cm, på et bord strøet med rigeligt mel.
- Skær stykket i 6 stykker a 10 x 10 cm. Skær hver af stykkerne i 4 på tværs, så du får 24 trekanter.
- Pisk yoghurten med lidt vand og pensl trekanterne. Drys med hørfrø.
- Læg trekanterne på bagepapir på bageplader. Lad trekanterne hæve lunt i 1 time. Bag trekanterne ved 190 grader i 10 min.
- Lad trekanterne køle af.
- Flæk rugtrekanterne og smør en lille smule peanutbutter på indersiden. Læg en skive frugtpålæg og 3 skiver banan i hver.
Tip
Til mindre børn, kan du skære trekanterne over én gang mere, så de bliver lidt mindre.