Fastelavnsboller Castus

Fastelavnsboller med fuldkorn og frugtfyld

Det er rigtig festligt og hyggeligt med friskbagte boller til Fastelavn, og børnene elsker at være med, når bollerne skal bages, fyldes og spises.

Antal 14 stk.

 

Det skal du bruge

Boller:
1 ½ dl mælk
25 g gær
1 æg
Korn fra ½ vaniljestang
75 g smør
200 g hvedemel
100 g grahamsmel
75 g havregryn
1 sammenpisket æg til pensling

Fyld:
2 dl. græsk yoghurt
½ dl. fløde
Korn fra ½ vaniljestang
1 Castus Frugtstang med jordbær
Lidt frisk frugt, brug hvad I har. Forslag: 1 æble i tern/1 lille banan i skiver/ 1 håndfuld blåbær/ 5 stk. friske jordbær i skiver

Glasur:
100 g flormelis
Lidt vand
Lidt hindbær til farve (hvis du anvender frosne, så giv dem et let opkog)

Sådan gør du

Rør gæren ud i lun mælk og pisk æg og vanilje i. Bland mel, grahamsmel og havregryn og Smuldr smørret i. Rør gærblandingen i, og ælt dejen til den er blank og smidig. Form 14 boller, læg dem på en bageplade og pensl med sammenpisket æg. Lad dem hæve lunt i 1 time. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200° C.
Skær frugtstang og frugt i små tern. Pisk fløden til skum og vend det sammen med græsk yoghurt, smag til med vanilje, tilsæt frugtstykkerne.
Giv hindbær et let opkog, og sigt saften fra. Rør flormelis, hindbærsaft og lidt vand til en tilpas konsistens (ikke for tynd). Skær bollerne igennem, fyld dem med frugtskum og pynt med hindbærglasur.

Tip

Ønskes en mere luftig frugtcreme kan der tilsættes ½ dl. fløde, der piskes til skum og vendes i.