Juleboller

Juleboller

Dejlig julebag er lig med julens traditioner. Denne lækre julebolle er et hit hos børnene, både at være med til at lave og at spise.

Antal: ca. 20 stk.

Det skal du bruge

100 g smør
1 dl mælk
200 g fromage frais
50 g gær
1 æg
100 g frugtstænger med nøddemix
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. groft salt
4 spsk. sukker
400 g hvedemel
50 g havregryn
Pensling
sammenpisket æg

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt fromage frais. Rør herefter gæren i . Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Ælt dejen godt sammen. Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 20 stykker og form dem til boller. Lad bollerne efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 20 min. Tænd for ovnen på 200 grader. Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen ved varmluft, bages ca. i 13 min..