Rugklapper

Klap i, hvor er de lækre – og gode at have med på farten !

Det skal du bruge

50 g gær
½ dl rapsolie
2 dl lunken vand
2 dl skummetmælk
1 tsk salt
50 g Castus frugtstang - Figen
175 g hvedemel
100 g grahamsmel
175 g rugmel
50 g havregryn
1 æg til pensling

Sådan gør du

Rør gæren ud i det lunkne vand
Tilsæt mælk, olie og salt
Skær eller klip 2 frugtstænger i små tern, og tilsæt til blandingen
Rør det godt sammen, og kom det forskellige mel i
Ælt dejen godt sammen, og stil den til hævning i ca. 1 time
Slå herefter dejen ud i mellemstore boller, rul dem aflange, og tryk dem let flade
Form dem lidt til i enderne, så de får en firkantet og "rugklappe-agtig" form
Sæt dem på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve lunt i 15-20 min
Pensel dem med et sammenpisket æg, og drys med lidt havregryn
Bag klapperne ved 200° i ca. 15-20 min eller indtil de får en gylden og flot sprød skorpe