Rugbrødsmuffins med kakaopålæg

Rugbrødsmuffins med kakaopålæg

Det skal du bruge

150 g rugkerner ½ dl hørfrø (30 g) 4 dl kogende vand 2 dl yoghurt naturel eller andet syrnet mælkeprodukt 1½ tsk. salt ¼ pakke gær (12 g) 100 g hvedemel 300 g rugmel 1 pakke Castus frugtpålæg med kakao

Sådan gør du

Bland rugkerner og hørfrø i en stor skål. Hæld det kogende vand over og lad det trække i 20 min. Tilsæt yoghurt og salt. Smuldr gæren i og rør til den er opløst. Tilsæt hvedemel og rugmel og rør dejen godt sammen. Skær Castus kakaopålæg i små tern og bland i dejen. Hæld dejen i smurte muffinsforme. Glat forsigtigt overfladen med en ske dyppet i koldt vand. Dæk formene med køkkenfilm og lad dem hæve i køleskabet, mindst i 4 timer, bedst mindst 12 timer. Bag muffins'erne ved 180 grader i ca. 45 min.

Tip

Castus frugtpålæg med kakao kan med fordel opbevares på køl, inden det skal skæres i små tern. Det gør det nemmere at arbejde med. Brødet er fryseegnet.

Produkter i denne opskrift

0