Maria Vestergaard har lavet de lækreste rugbarer, som egner sig fortrinligt til madpakken. Rugbarer er med rugkerner, frugtrulle med figen og græskarkerner nemme at lave og smager skønt sammen med friske bær og nødder.

Det skal du bruge

  • 2,5 dl vand
  • 20 g gær
  • 3-4 dl rugmel
  • 1 dl hvedemel
  • 1/2 tsk. Salt
  • 200 g frugtrulle med figen

I blødsætning aftenen før

  • 50 g rugkerner
  • 50 g græskarkerner
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Dag 1

  • Aftenen før sættes rugkerner og græskarkerner i blød med vand

Dag 2

  • Opløs gær i vand
  • Hak frugtrullen i små stykker og tilsæt til vandet
  • Tilsæt rugmel og salt og ælt dejen godt igennem. Dejen skal være meget klæbrig
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45min
  • Form små rugbarer og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug evt. en smule mel på fingrene, så rugbarerne lettere kan formes
  • Bag dem i ca. 15min ved 200graders varmluft

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print