Boller formet som hunde – madpakketip

Vil du være sikker på, at smilet kommer frem, når madpakken åbnes? Prøv de fineste boller formet som søde hunde med en frugtstang som kødben.

Opskriften er udviklet af Jette Gad. 

Det skal du bruge

Fordej

  • 5 g gær
  • 3 dl vand
  • 300 g hvedemel

Til dejen

  • 15 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 450 g hvedemel (du kan erstatte halvdelen med groft mel, hvis du ønsker en grovdej)
  • Rosiner til øjne og snude
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Opløs de 5 g gær i 3 dl vand
  • Bland mel i gærblandingen og rør massen jævn
  • Dæk skålen med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke og lad den stå ved stuetemperatur i 4 timer eller lad den stå i køleskabet natten over
  • Til den næste dej opløses 15 g gær i 3 dl vand
  • Bland herefter salt, sukker og fordej sammen med dejen og tilsæt mel lidt efter lidt mens du ælter dejen blød og blank
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur
  • Del dejen i 8-10 stykker og form hvert stykke dej til aflange boller
  • Læg bollerne på en badeplade beklædt med bagepapir og lav et lille klip i hver side af dejen – det er det der bliver til ørerne på hunden
  • Pres rosiner i dejen som øjne og snude – sørg for at presse dem godt ned i dejen så de sidder godt fast under bagningen
  • Pensl med sammenpisket æg
  • Bages ved 200 grader varmluft i 12-15 minutter indtil hundene er gyldent brune
  • Lad bollerne afkøle på en rist og skær herefter et snit ved munden af hunden og lad hunden holde en frugtstang i munden

 

TIP! Hvis du har lidt travlt kan du nemt droppe fordejen og i stedet lave en dej med 25 g gær til at starte dejen op med. Du skal stadig bruge samme mængde af de øvrige ingredienser.

Billeder

Del opskriften