Bagels med figen

Bagels er altid et hit. Det er de færreste børn der ikke er vilde med en sprød bagel enten til morgenmad eller som en del af den lækre madpakke. Selvom bagels både skal koges og bages er de super nemme at lave.  Prøv bare at se disse lækre bagels med figen, flødeost, grøntsager og pålæg.

Opskriften er udviklet af Maria Vestergaard.

Det skal du bruge

  • 20 g gær
  • 3 dl. lunkent vand
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 frugtstænger med figen
  • 500 g hvedemel
  • æg til pensling
  • drysses med cheddarost, sesamfrø, græskarkerner osv

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand og tilsæt salt, sukker og olivenolie
  • Halver frugtstængerne og skær dem i små tern. Bland dem i vandet
  • Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen grundigt i ca. 10 min. (gerne på en røremaskine)
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60-120 min
  • Del dejen i otte dele og form dem til boller
  • Placer en tommelfinger i midten af bollen og lav et hul (Da de hæver i ovnen, skal hullet være stort)
  • Lad de ubagte bagels hæve lunt og tildækket i ca. 30 min. på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Kog dine bagels i en stor gryde i ca. 2 min. ved, at klippe bagepapiret med dine bagels på ud, således at en bagel med bagepapir kan føres ned i det kogende vand med en hulske
  • Lad dejen slippe bagepapiret i vandet, og lad dem derefter koge
  • Pensl de kogte bagels med sammenpisket æg og drys med frø og kerner.
  • Bag dine bagels i ovnen med det samme på 225 graders varmluft i ca. 15 min.
  • Lad dem afkøle på en rist inden de skæres over og fyldes med flødeost, grøntsager og pålæg

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print